Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Πολλαπλές εκτελέσεις συνταγών στο Farmakon

Όταν έχουμε πολλές και ταυτόχρονες εκτελέσεις συνταγών, ειδικά αν είναι και πολλών ατόμων και κάνουμε και κάποιες μερικές εκτελέσεις, τότε το πράγμα βαραίνει. Δεδομένου ότι πρέπει να κόψουμε αποδείξεις για την πρώτη μόνο εκτέλεση, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς ζητούν να τα πληρώσουν "όλα μαζί", τότε πρέπει να βρούμε ένα κόλπο για απλούστευση της διαδικασίας και ελαχιστοποίηση των πιθανών λαθών.

Δείτε έναν τέτοιο τρόπο παρακάτω:



H χρήση του F2 είναι αρκετή όταν έχουμε έναν (1) ασθενή με τις συνταγές του. Τί κάνουμε όμως όταν ο ασθενής Α μας φέρνει 3 δικές του συνταγές και 2 συνταγές του ασθενή Β (π.χ. της γυναίκας του); Κι από αυτές κάνουμε μερική εκτέλεση σε μία συνταγή του Α και σε μία της Β και στο τέλος, ενώ κόβουμε αποδείξεις κρατώντας μία-μία τις συνταγές, πρέπει να βρούμε και τη συμμετοχή των συνταγών και των δύο που δεν έχουμε ακόμα ολοκληρώσει;

Το πρόγραμμα είναι προρρυθμισμένο να υπολογίζει το σύνολο του Α και το σύνολο της Β με τη χρήση του F2 (συνεχόμενες εκτελέσεις) αλλά υπάρχει και ένας τρόπος να προσθέσουμε Α+Β, εύκολα:


Επιλέγουμε "επί πιστώσει" στην 1η συνταγή του Α



Βλέπουμε το έξτρα παραθυράκι: ο "ασφαλισμένος" Α πιστώνει τη συνταγή του στον πελάτη Α (δηλ. τον εαυτό του)


Αλλά και τις συνταγές του ασθενή Β επιλέγουμε να πιστώνονται στον Α !!!


Στο τέλος της διαδικασίας θα δούμε στον πελάτη Α το σύνολο των χρωστούμενων από τις συνταγές Α+Β


... και μόλις πληρώσει ο ασθενής Α...




απλά τον αποχρεώνουμε!