Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ -Φορολογικές Ενημερότητες Φαρμακείων και Παρακρατήσεις



Σε συνέχεια της επικοινωνίας μου με τους Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κ Θεοχάρη και Κ Ξηροχάκη θα ακολουθήσει ερμηνευτική της ΠΟΛ 1065 θέμα: "Συμπλήρωση -Τροποποίηση των αποφάσεων Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ΠΟΛ 1274/27,12,2013 και ΠΟΛ 1275/27,12,2013 (Β' 3398) περί Αποδεικτικού Ενημερότητας και περί Βεβαίωσης οφειλής άρθρου 12 ν. 4174/2014 (Α' 170) όπως ισχύει'' , στην οποία ορίζονται τα παρακάτω :







Σε περιπτώσεις περιοδικών αιτήσεων φορολογικής ενημερότητας, όπως είναι τα φαρμακεία, το όριο ποσοστό της παρακράτησης ισούται με 10% του αιτούμενου ποσού !

Η ερμηνευτική που θα ακολουθήσει θα έχει στόχο να κρατά τη ρύθμιση ενήμερη (οπότε και η παρακράτηση να περιλαμβάνει 1 δόση ), έτσι ώστε να μην δεσμεύεται σημαντικό κεφάλαιο κίνησης από τους συναδέλφους.

Το ζήτημα που παραμένει κρίσιμο είναι η καταγραφή της ιστορικότητας των παρακρατήσεων για την αποφυγήν των υπέρογκων υπερεισπράξεων από πλευράς ΔΟΥ, ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε αύριο το πρωϊ οπότε και θα σας ενημερώσω 

Σημαντικό πάντως παραμένει το ζήτημα της εναρμόνισης του μηχανογραφικού ζητήματος το οποίο όπως με ενημέρωσε ο Κ Ξηροχάκης θα ολοκληρωθεί μετά τις ευρωεκλογές.

Συστάσεις για τους ενδιαφερόμενους:
  • Ενημερώστε τον Προϊστάμενο της ΔΟΥ ή το λογιστή σας για την τροποποιητική 
  • Κρατήστε και πληροφορήστε την ΠΕΔΥ για την Ταυτότητα Οφειλής της Φορολογικής Ενημερότητας 

Θα έχετε ενημέρωση για την αυριανή επικοινωνία

Παρακάτω όλη η απόφαση:



Πάνος Ζαρογουλίδης


Φαρμακοποιός ΜΒΑ


Αντιπρόεδρος ΦΣ Πέλλας


Αντιπρόσωπος για τον ΦΣ Πέλλας στον Π.Φ.Σ.