Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Κρίση και τις προοπτικές των φαρμακείων-Εκδήλωση

Έλαβε χώρα η Εκδήλωση για την “κρίση και τις προοπτικές των φαρμακείων” στο Θέατρο Badminton στην Αθήνα. Ειπώθηκαν πολλά και σημαντικά με ένα από αυτά να είναι η τοποθέτηση του κοσμήτορα της ΕΣΔΥ κου. Κυριόπουλου ότι όχι μόνο δεν είναι κακό που έχουμε τους περισσότερους γιατρο ύς και φαρμακεία στη χώρα μας, αλλά ευλογία προς όφελος του πολίτη, και ότι δεν είναι ούτε στους γιατρούς ούτε στα φαρμακεία το κλειδί του εκσυγχρονισμού του Συστήματος Υγείας όπως επιχειρείται να επισυμβεί σήμερα.
Τη θέση αυτή απέδειξα στη συνέχεια και με στοιχεία και εγώ. Έδειξα ότι το φαρμακευτικό μοντέλο της Ελλάδας και των περισσότερων χωρών της Ευρώπης λειτουργεί συγκριτικά πολύ καλύτερα από άλλες χώρες, προς όφελος της Οικονομίας και του πολίτη, λόγω ακριβώς της ύπαρξης ενιαίων και καθολικών ρυθμίσεων τόσο στη λειτουργία των φαρμακείων όσο και στη συνολική αγορά του φαρμάκου, θυμίζοντάς τις και αναλύοντας σε πρακτικό επίπεδο τις θεμελιώδεις αρχές που πρέπει να διέπει οποιοσδήποτε σχεδιασμός για το μέλλον του κλάδου, ώστε στην προσπάθειά του για διέξοδο από την κρίση να μην παγιδευτεί μόνος του σε καταστάσεις ακόμα χειρότερες και απειλητικότερες από τις σημερινές.
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ και νυν διοικητής του ΟΑΕΔ κος. Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας του κλάδου, ενώ οι πρόεδροι ΦΣΑ-ΦΣΠ κοι. Λουράντος και Κούβαρης εξήγησαν τα αδιέξοδα της εποχής και πρότειναν κάποιες λύσεις διεξόδου που είναι υπό συζήτηση.