Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Μιλώντας για Κόκκινες Γραμμές

Επιχειρώντας σε ένα κράτος που ακροβατεί στο σκοινί της βιωσιμότητας η συχνές εναλλαγές στον κύκλο των συναισθημάτων είναι κάτι το αναμενόμενο, η απογοήτευση όμως που γεννά εκείνη η στιγμή που το κράτος προδίδει τους πολίτες του είναι μοναδικά αρνητική εμπειρία.
Μόλις μία εβδομάδα πριν και τριάντα σχεδόν ημέρες μετά τις από τις δεσμεύσεις των υπευθύνων ότι λεφτά υπάρχουν έως και τα τέλη Σεπτέμβρη, μας γίνεται γνωστό ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις εκκαθαρίσεις δαπανών των φαρμακείων για το μήνα Μάρτιο.


Μετά:



  • την πίεση που ασκήθηκε στα εισοδήματα των φαρμακοποιών μέσω 6 μειωτικών δελτίων τιμών τα οποία χωρίς καμία πρόβλεψη διακινήθηκαν με ζημία σε σχέση με το κόστος κτίσης τους από αυτούς
  • την απελευθέρωση διάθεσης ελεγχόμενων προϊόντων που όφειλαν να ανήκουν στο κανάλι διανομής του φαρμακείου και κάτω από τις σαφείς συστάσεις των μόνων μετά τους ιατρούς ειδικούς καταπατώντας ευρωπαϊκές αποφάσεις δικαστηρίων αλλά και του Σ.Τ.Ε απόφαση υπ΄αριθμ. 931/2010 περί συμπληρωμάτων διατροφής η οποία αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης υγείας, δηλαδή στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος από το ενδεχόμενο υπερβολικής ή ανεξέλεγκτης πρόσληψης ουσιών, όπως είναι οιβιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία, δυνητικά επιβλαβών για την υγεία, για την οποία το κράτος οφείλει να μεριμνά και προληπτικώς σύμφωνα με την αρχή της προφύλαξης, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του Συντάγματος».
  • την βάναυση φορολόγηση για ανείσπρακτα εισοδήματα από το 2011
  • την άρνηση του κράτους άνευ λόγου και αιτίας, του φορολογικού αντιλογισμού για οφειλές του δημοσίου προς τα φαρμακεία.
  • τις ψευδείς δηλώσεις για άμεση απόδοση των οφειλομένων δαπανών του 2011 με αντάλλαγμα το κούρεμα, αλλά και την έγγραφη δήλωση των φαρμακοποιών για παραίτηση τους από τόκους και άλλες αξιώσεις.
  • την κλαδική απαξίωση σε τραπεζική αξιολόγηση λόγω της έκθεσής μας σε κρατικά ασφαλιστικά ταμεία.
  • την πίεση που υφίσταται το συνολικό κανάλι διανομής του φαρμάκου σε επίπεδα πιστώσεων με τελικό αποδέκτη το φαρμακείο
  • την σαφή υποτίμηση του ρόλου του φαρμακοποιού στη οδό διασφάλισης της δημόσιας υγείας αποκλείοντάς τον από την διαδικασία ελέγχου των γεννοσήμων φαρμάκων,
δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αποτελούμε και πάλι θύματα της κρατικής αναισθησίας. Αυτή τη φορά με πλήγμα σε επίπεδο αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας. Φαρμακοποιοί σε απόγνωση φλερτάροντας με την Τειρεσία Α.Ε και αξιόγραφα στον αέρα από τις 15 του μήνα.
Είναι πλέον σαφής η διαφοροποίηση του νομίσματος το οποίο χρησιμοποιεί το κράτος και αυτού που χρησιμοποιούμε εμείς στις συναλλαγές μας. Δε μιλάμε σίγουρα για το ίδιο. Η αναντιστοιχία έγκειται στο γεγονός ότι αν μου οφείλει 100.000 euro το δημόσιο:


  1. δυστυχώς δεν μου τα χρηματοδοτεί η τράπεζα ισόποσα γιατί απλά τα λεφτά που θα λάβω είτε δεν θα αξίζουν το ίδιο μετά από ένα μήνα …ένα εξάμηνο ένα χρόνο είτε δεν θα πληρωθούν στην ημερομηνία που έχει ορισθεί ανατινάζοντας τον προϋπολογισμό όλων .
  2. Δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ως επιχείρημα διαπραγμάτευσης με κάποιον δικό μου πιστωτή και ταυτόχρονα δεν βρίσκονται σε κάποια ευέλικτα διαχειρίσιμη λογιστική εγγραφή την οποία και να χρησιμοποιήσω.
Είναι εύλογο λοιπόν να ζητούμε επαναδιαπραγμάτευση των εγγυητικών όρων πληρωμής της σύμβασης.Το ατυχές περιστατικό που συνέβει έπρεπε να έχει τελειώσει από την στιγμή των αρχικών δηλώσεων, θα πρέπει να γνωρίζουν πως αυτή είναι πλέον η πάγια και αμετακίνητη θέση μας. Όπως αμετακίνητη θέση είναι και το ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΡΑ! δεν υπάρχουν δόσεις. Δεν θα γίνει αποδεκτό και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από κανένα να πληρωθούμε σε δόσεις.
Η άρση της αναστολής θα επιτευχθεί όταν λάβουμε και το τελευταίο euro της οφειλής του Μάρτη!
Δεχθήκαμε να στηρίξουμε έναν οργανισμό παροχών υγείας παρά το πρόχειρο της οργάνωσής του και το κάναμε σαν πατριώτες, η πρόκληση που δεχόμαστε όμως σήμερα περνά τη γραμμή και απειλεί τη βιωσιμότητά μας αυτή τη γραμμή, αυτή τη φορά, δεν θα την περάσει κανείς.
Όλοι μαζί μπορούμε!