Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ. : TO OΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Έχουν περάσει σχεδόν 7 μήνες από τη μέρα που εν μέσω τυμπανοκρουσιών και ατελείωτης προβολής από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας, ξεκίνησε η λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Ενός ενιαίου φορέα ασφάλισης για όλους τους Έλληνες πολίτες, με ίδιες και ισότιμες παροχές τόσο στον τομέα του φαρμάκου, όσο και στην  ενδό – εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.
Είπαν  «ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα αγκαλιάσει όλους τους ασφαλισμένους και θα τους παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του.»
Αντ΄ αυτού όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας σχηματίζουν ουρές έξω από τα ιδιωτικά ιατρεία στο κυνήγι ενός από τα 50 νούμερα που χορηγούνται εβδομαδιαίως . Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε, οι υπόλοιποι,  για την συνταγογράφηση φαρμάκων ή εξέταση από τον γιατρό πληρώνουν το σχετικό αντίτιμο .




Οι δε ιατροί που έχουν συμβληθεί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. περίμεναν αρκετούς μήνες να πληρωθούν και όταν έφτασε εκείνη η ώρα, είδαν με έκπληξη περικοπές έως και 33% !!
Στο όνομα της περιστολής των δαπανών είδαμε άπειρα φάρμακα να βγαίνουν «ΕΚΤΟΣ ΛΙΣΤΑΣ» και να αναγκάζεται ο πολίτης να τα πληρώνει από την τσέπη του. Η συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία ήταν ένα ακόμη πυροτέχνημα του πρώην Υπουργού Υγείας. Με περίσσειο θάρρος εμφανίστηκε στα κανάλια διαφημίζοντας το επίτευγμα του , αλλά σύντομα κατάλαβε ότι δεν πρέπει να τα βάζει με τα μεγάλα συμφέροντα των πολυεθνικών του φαρμάκου.
Έτσι λοιπόν ακολούθησε τον εύκολο δρόμο.. προχώρησε σε νέες – γενναίες μειώσεις τιμών των φαρμάκων, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα ποσοστά συμμετοχής των ασφαλισμένων. Με την συναίνεση και των 2 μεγάλων κομμάτων νομοθέτησε την είσοδο των γεννοσήμων στην φαρμακευτική περίθαλψη. Θα αναρωτηθούμε όλοι: και που είναι το κακό ?
Το άσχημο στην υπόθεση είναι ότι υποχρέωσαν τους ασφαλισμένους να αλλάξουν τα φάρμακα που έπαιρναν επί σειρά ετών και που ήταν αποδεδειγμένα αποτελεσματικά για την πορεία της υγείας τους … Όποιος δεν δέχτηκε, τιμωρήθηκε με «καπέλο» στη συμμετοχή του !
Αφού λοιπόν υποβάθμισαν την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων όλους αυτούς τους μήνες, την Τρίτη 15/5/2012 αποφάσισαν να δώσουν την χαριστική βολή και στον Έλληνα φαρμακοποιό .
Αθέτησαν την σύμβαση που έχουμε υπογράψει και εντελώς παράνομα και εκβιαστικά δήλωσαν ότι δεν μας πληρώνουν! Βάφτισαν δικές τους τις εισφορές των ασφαλισμένων και εντάχτηκαν στο λαοφιλές κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»!!
Είπαν ότι δεν έχουν χρήματα για τους φαρμακοποιούς γιατί δήθεν τα έδωσαν σε μισθούς και συντάξεις .
Είπαν ότι δεν μπορούν να μας πληρώσουν λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στην χώρα ..
Είπαν να πάμε να ζητήσουμε τα λεφτά μας από τον ΤΣΙΠΡΑ !
Και εμείς ρωτάμε με την σειρά μας :
Από πότε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πληρώνει μισθούς και συντάξεις ?
Στις 9/5/2012 τα αποθεματικά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την φαρμακευτική περίθαλψη ήταν 785 εκατομμύρια ευρώ . Ποσό που υπάρχει ακόμη και σήμερα .
Γιατί δεν εξοφλούν τα φάρμακα του Ελληνικού λαού στους φαρμακοποιούς ?
Γιατί συσχετίζεται η πληρωμή μας με την πολιτική αβεβαιότητα και με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.??
Τι είδους εκβιαστικά διλλήματα και τρομοκρατία είναι όλα αυτά ? Και κυρίως σε ποιόν ή ποιούς απευθύνονται ? Στους φαρμακοποιούς ή μήπως σε 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους ?
Τα ψέματα και το θράσος κύριοι έχουν και αυτά ένα όριο !
Η αλήθεια είναι ότι 2 χρόνια τώρα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας προσπαθήσαμε να απορροφήσουμε όλους τους κραδασμούς από τις πολιτικές των μνημονίων, για να μην λείψει από κανέναν ασθενή το φάρμακό του !
Εξαντλήσαμε όλες μας τις δυνατότητες – οικονομικές και ψυχικές – για να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων και της δύσκολης θέσης που περιήλθε η χώρα .
Από την Τρίτη 15/5/2012 εκατοντάδες επιταγές φαρμακοποιών άρχισαν να σφραγίζονται στις τράπεζες. Αυτό συνεπάγεται είσοδο των φαρμακοποιών στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και σύντομα κλείσιμο του φαρμακείου .
Η απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι η διακοπή της πίστωσης στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την Τετάρτη 23/5/2012 .
Μια απόφαση που είναι μέτρο αυτοπροστασίας των φαρμακείων και όχι κίνηση πίεσης απέναντι σε ένα αφερέγγυο κράτος, ούτε τιμωρίας των ασφαλισμένων !
Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των ασφαλισμένων και των φαρμακοποιών και ότι θα φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους .
Το σίγουρο είναι ότι ο   Ε.Ο.Π.Υ.Υ.   έχει γίνει ο εφιάλτης όλων …